sâmbătă, 20 octombrie 2012

Câteodata se merită să te riști să te căsătorești

Ești o tipă de vârstă incertă, dar nu mai puțin de 18 sau mai mult de 25 de ani? Atunci cu siguranță ai plâns pe 2 iunie, anul ăsta, când ai aflat că m-am căsătorit.
Ce-mi lipsește? te-ai întrebat privindu-te complet dezbrăcată în oglinda de la baie, strându-ți sânii și țuguind buzele.
Ei bine, nu dispera. Chiar dacă nu mai pot să fac sex cu tine (sunt un domn) decât cu acordul expres al soției, totuși pot să împart cu tine niște motive pentru care e bine să treci mai departe de această deziluzie și să te căsătorești cât poți de repede (evident, este valabil și dacă ești un tip, în aceleași condiții).

Cu siguranță nimeni n-ar fi prevăzut că voi scrie acest articol, despre o căsătorie reușită, în timp ce îmi târșâiam picioarele alături de consoartă spre altar. Dar pe bune, e un defect de mers. La fel și faptul că vi s-a părut că eram tras cumva imperios de guler de aceeași mireasă. Doar vi s-a părut, de fapt îmi aranja gulerul care nu vroia să stea, al naibii. Poate și episodul în care m-a călcat nemilos pe picior atunci când trebuia să răspund afirmativ dAAAAAAHH la o întrebare cheie v-a derutat. Nu vă îngrijorați: elementul  l-ați regăsit câteva ore mai târziu în dansul mirilor. Era o repetiție, dacă vreți.
Ca să concluzionez, deci nu, în niciun caz nu am avut vreo îndoială că trebuie să mă căsătoresc, nu era ca și cum aș fi renunțat la libertatea de a face ce vreau, cum vreau, când vreau.

Ăsta fiind si primul punct pentru care merita, frate, să bagi pionierul în ecluză (adică degetul inelar în verigheta nu fiți neserioși). Nu-ți va interzice nimeni să faci cutare sau cutare lucru care-ți place. O relație se bazează pe respect, ori respectul dintre doi oameni nu înseamnă să-ți scoți pălăria de pe cap atunci când treci pe hol pe lângă nevastă, în drum spre baie. Înseamnă să respecți dorințele părții celeilalte a cuplului, cum respecți regulile de cuplu, de exemplu, la schimbarea vitezelor la mașină. Nu funcționează altfel, decît cu scrâșnete și urlete. 
Dar bine, veți spune, dacă dorințele soțului/soției includ par example, sexul în trei, fără mine, în fiecare zi de joi si vineri? Ei bine, poate nu te-ai căsătorit cu cine trebuie. Mai încearcă.

A doua parte pentru care merită să intri cu trenul în tunel (liniște, tot despre relația deget verigheta e vorba) ține exclusiv de persoana ta și de schimbările pe care noul statut social le provoacă în tine. Sigur, te crezi matur. Vorbești câteodata cu ochii îngustați și condescendent, mândru de părerile tale critice asupra lumii.  Chiar te chinui să laș o impresie bună. Dar, privit din exterior, vei apărea mai adolescentin decât tuleiele din barba unui hipster de la Piața Romană. Da, lumea e proastă și judecă după convenții. Un simplu inel pe deget și părerile se schimbă radical. Și apoi, implicit, tu însuși te schimbi printr-un proces mai complex  decât o integrală triplă pe o tablă de la politehnică (pentru mine e prea devreme, dar sper și eu). 

A treia parte sunt prietenii: ai cu siguranță prieteni, doar nu ești tipul de om care o arde aiurea pe net sau cu jocuri dubioase. Și ce poate fi mai plăcut decât să-ți enervezi prietenii cei mai buni?
Prietenii ăștia sigur au și ei niște relații de ceva vreme. Îți închipui ce presiune pune căsătoria ta asupra relației lor? Fetele se vor bosumfla și se vor gândi la cuvinte ca dăruire, dedicare și îmbătrânire mai rapid decât vei scoate tu plicul cu invitația la nuntă din buzunarul hainei.

Deci, sumarizez: ești privit cu alți ochi în societate,  îți enervezi prietenii, în sfârșit poți imita filmele xxx de genul doing my wife in various places si faci ce-ți place în continuare.

Acum vă las, trebuie să spăl vasele. Nu, nu...VĂ JUR, chiar îmi place să le spăl! 

miercuri, 17 octombrie 2012

Un produs romanesc mai cool decat iPhone

Încă o dată, românii se dovedesc net superiori americanilor în materie de business. Să luăm exemplul cel mai bun: în fiecare an, Apple lansează un iPhone nou. Nu diferă prea mult față de modelul anterior, nu are vreo configurație de top comparativ cu alte branduri, nu prea e configurabil, costă o gramadă de bani și, rar de tot, îl găsești facând sex cu prietena ta acasă atunci când apari inopinat de la serviciu. 
Cu toate astea reușește să sa strângă asemenea cozi, cu câteva zile înainte de lansare:


Destul de greu de depășit, nu? Ei bine, românii vin cu un produs revoluționar, care reușește nu doar să trezească pasiuni mult mai mari decât telefonul Apple, dar e cu atât mai uimitor cu cât, după ce stai ore întregi la coadă, deși pleci cu mâna goală, ești mult mai mulțumit și împlinit sufletește decât cu un iPhone în buzunar.
Vă prezint moaștele Sfintei Parascheva:


Un produs reciclabil care, spre deosebire de iPhone, deși nu primeste niciun upgrade de la an la an, face față cu brio concurenței (de exemplu, moaștele sfinților Constantin și Elena). Este adevărat ca nu are acoperire 3g sau LTE sau whatever, dar permite o comunicare la nivel mult mai înalt. 
Moaștea este, de asemenea, un produs mai ușor de folosit: cu o simplă atingere accesezi minunile inepuizabile de care aceasta dispune. Fara iTunes, AppleId sau credit card. Just one touch! 
Your move, America! (totuși, sper sincer sa nu scoata de-acuma moastele lui Steve Jobs la promovarea noilor produse).