luni, 15 decembrie 2008

Plimbare pe caile Domnului!

E craciun: e perioada in care, de obicei, dracul suge #la.

E cam ciudat sa mergi pe jos prin Bucuresti, printre gropi, bentley-uri, haine de blana si oameni intinsi pe paturi in ploaie. Te plimbi, lucru care ar trebui sa te relaxeze, sa te pregateasca pentru inca o zi in care sa muncesti ca sa-ti multumesti stapanii.
Dintr-unele puncte de vedere, este o plimbare foarte sexuala. Tipele poarta pantaloni stransi pe cur si plutesc deraiat catre masini luxoase; reclame stralucitoare iti prezinta cum arata pasta de dinti in gura unei femei, neaparat cu tate mari. Iisus atarna fericit, spanzurat de cruciulitele din decolteuri.

Strazile din centru sunt blocate pentru ca a iesit lumea cu masina "sa vada beculetele". Te amuzi cand ii vezi cum conduc metru dupa metru pe magheru, cu luminita deasupra capului. Este o transhumanta circulara pe traseul careia se umplu de incantare si de multumire de sine. "Ce sa fac ma, uite am fost sa vedem beculetele pe magheru. E misto rau, da' cam aglomerat". Inevitabil, toti ajung acasa, parcheaza ceartandu-se pe locul de parcare si se culca cu multumirea animalului satul. Dar undeva inauntru sunt constienti ca nu s-au protejat suficient impotriva cancerului.
Iar cancerul ne roade pe toti dinauntru.

Prostituatele au clienti si planori indecisi sunt azvarliti cu forta in rape, unde vomita substanta vascoasa. Carnea este carne, dar tarifele difera. Nu exista valori reale, pentru ca au fost inlocuite cu hartii.

Parasesti bulevardul si te abati pe tot felul de stradute. Bisiericile au usile deschise pana tarziu, abia facand fata multimii de credinciosi gata sa se pocaiasca. Unii popi sunt plecati cu sticlele de apa sfintita sub brat in cautare de bani. Tu nici macar nu le-ai mai deschis usa, scarbit din cauza alora cu secta, carora de asemenea le-ai trantit-o in nas, facandu-i sa plece cu mainile trasand cruci si scheunand Aleluia, Aleluia.

Asta e atmosfera de craciun. Se pastreaza traditia, in principiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu