marți, 1 noiembrie 2011

Cine-a ucis pe cine și, mai ales, cum ar fi putut sa nu-l ucida

Mi se pare ciudată situația în care se află televiziunea de știri din România. Pentru o instituție a cărei principală îndatorire este de a ști si a interpreta ce se întâmplă în societatea din care face parte, se bazează mult prea mult pe teorii și ipoteze inutile.
De exemplu: stelistul ăla de-a luat bătaie ar fi putut să moară acolo pe teren. Domnu' Dan ar fi putut să fie în mașina care a sărit în Dâmbovița. Cutare vedetă este posibil să fi supt p#la în cutare seară. Huidu ar fi putut să evite accidentul (dacă nu intra pe contrasens).
Dar nimic nu e sigur și, mai presus de toate, nimic nu reflectă realitatea. Parcă oamenii de presă ar trăi în mai multe universuri paralele și, ca să nu scrie prea mult, fac o emisiune general valabilă pentru toate viețile alternative.

Serios, puteți să vă uitați câteva ore la orice televiziune din asta și, la sfârșit, veți avea doar impresia că sunteți informați, la fel cum doar aveți impresia că știți fizică cuantică atunci când citiți o carte SF. Ok, pe cine pacalesc? Când vă uitați la un film SF.

Un comentariu:

  1. Ai mare dreptate...stirile sunt facute pentru oamenii de rand care nu sunt atenti la nuante...

    RăspundețiȘtergere