miercuri, 8 aprilie 2009

Business Trip!

Iata-ma, pentru a treia zi consecutiv, alergand in jurul parcului de parca as fi un hamster intr-o calatorie de afaceri. Alerg, cu limba scoasa, cu plamanii transformati in foale, cu spatele transpirat si un picior tot timpul in aer. Alerg, dar in spatele pleoapelor pe jumatate lasate, ochiul este acelasi receptacul fin care inregistreaza orice miscare. Asa ca acum pot face o mica clasificare a oamenilor care se plimba de obicei intre orele 20 si 21 prin parcul tineretului:

1. desigur: sunt eu si cei ca mine. Adica oameni semi-grasi cu semi-gusa si semi-vointa care abia s-au apucat de alergat. Ii recunosti dupa gafait, dupa echipamentul neprofesionist si privirea ostentativa. Ne comportam intr-un pur stil dadaist, sfidand orice logica: alergam de sa ne dam sufletul apoi mergem si gatim niste cartofi prajiti cu multa carne. mhm.

2. jogging-istii si jogging-istele cu pretentii: p-astia ii recunosti dupa seriozitatea cu care abordeaza fiecare pas facut, dupa faptul ca pot discuta in timp ce alearga. alearga in haita. isi spun unul altuia cand trec pe langa cei de la punctul 1: "a cata e ma? a 4-a sau a 5-a tura?". aproape ca nu mai fac efort cand alearga, deci nu impresioneaza prin cine stie ce vointa. sunt un fel de hamsteri in cusca.

3. cupluri si copii: se tin de copilarii si au discutii legate de copii iar privirea nu este indreptata spre apusul soarelui ci spre proprii copii. sunt mandri nevoie mare de progenitura lor care le garanteaza nemurirea. povestesc despre copiii lor cu alte cupluri.

4. batrani: se tin de batranarii. privirea lor este indreptata catre apusul soarelui dar ei vad de fapt in trecut, spre un alt apus de soare, mult mai frumos decat cel din prezent. auzi galanterisme hilare de genul: "maria, tu esti o floare intre flori", atunci cand treci pe langa ei.

5. oameni si caini: in functie de tipul de caine si tipul de om care atarna de partea cealalta a lesei difera. astia iubesc animalele iar animalele ii iubesc inapoi, infinit mai mult.

6. paznici (cu simtul raspunderii): ochiul vigilent al legii se plimba cu pulanul in mana. ei este multi, este gata de interventie rapida in orice situatie mai putin cand e vorba de tigani zgomotosi, gasti agresive de tineri, suporteri de fotbal, violatori, oameni cu cagula pe cap si cutite pline de sange in mana. au mare grija sa nu treaca cineva cu bicicleta prin parc, ca e ordin de la stapanire.

7. fete singure: ce poate fi mai deprimant decat o fata care se plimba singura prin parc? ah da...copiii aia morti de foame prin Africa, imagini cu Kosovo sau Irak bombard...aaa... eliberate de americani si finalul filmului Titanic. Dar, in rest, fetele care se plimba prin parc singure sunt cel mai deprimant lucru pe care il poti vedea. Te impresioneaza pana la lacrimi.

8. ciclisti: tematori, pasnici si intre toate varstele, ei nu sunt totusi foarte multi: pedaleaza cu ochii in patru ferindu-se de inamicul lor natural, jandarmul.

Pe masura ce voi avansa de la statutul de hamster in business trip la hamster in cusca, voi mai observa si alte tipuri de plimbareti.
Pana una alta, am urmatoarea idee:
cand alerg, imi pun niste manele pe mp3 player. Ura care mi se va revarsa in suflet ma va face sa alerg mai tare ca oricand.

Un comentariu: