miercuri, 4 ianuarie 2012

Grand Cinema Baneasa sunt varza

Hai să zicem că eşti miop, că vezi totul blurat la o distanţă mai mare de 2 metri, că poate, printr-o nefericită neşansă, suferi şi de astigmatism şi de lipsa completă a unui ochi. Să mai zicem, de dragul exagerării, că deasupra televizorului la care incerci să te uiţi se află o lampă cu leduri, aprinsă şi că partenerul dă cu aspiratorul şi se fâţâie de colo colo prin faţa lui. Şi am menţionat cumva ca televizorul  este un Diamant vechi, alb negru?
Ei bine, luând în considerare toate aceste dezavantaje şi tot te vei bucura de o experienţă cinematografică superioară celei din sala Grand Ultra a Grand Cinema Baneasa.


Conform comunicatului lor de presă "Sala Grand ULTRA cu o capacitate de 500 de locuri este destinată celor care caută cea mai impresionantă, captivantă şi copleşitoare experienţă cinematografică. ", dar asta doar în teorie, cea mai frumoasă şi nedemonstrată teorie.
Realitatea este cu totul şi cu totul alta: ieri am văzut filmul Girl with the dragon tattoo în locaţia amintită. 


Experienţa s-a desfăşurat aşa:


Ne ducem să cumpărăm bilete. La telefon (am sunat înainte, să ne interesăm) doamna de acolo ne-a spus că preţul este de 23 de Ron pt sala Grand Ultra. Pe panouri scrie că preţul e de 26 de Ron pt sala respectiva. La casă aflăm că dacă vrem să stăm pe scaune centrale, atunci trebuie să plătim un mic supliment de 4 Ron. Total cost bilet: 30,5 Ron. 
Apoi experienţa cinematografică propriu zisă: scaunele sunt confortabile, poate mai bune ca la alte cinematografe iar ecranul este un pic mai lat decat cel al altora şi aici se termină singurele lucruri bune.
Începe filmul: jumătatea dreaptă a ecranului şi subtitrarea se văd ca prin ceaţă, nefocusate deloc. Exact ca televizorul meu vechi înainte să-l arunc. Apoi, după vreo 20 de minute, problema se rezolvă, dar numai pentru câteva minute pentru că, brusc, li se arde un bec de la proiector sau naiba ştie ce, aşa încât scade contrastul imaginii pe ecran de parcă tot filmul fusese filmat numai seara, fără lumini adiţionale, cu o cameră cu filtru gri de culoare pus peste lentilă. În acest moment, poate că un cinematograf care se respectă ar fi întrerupt filmul şi ar fi zis "băieţi, ne pare rău, duceţi-vă acasă şi reveniţi mâine. poftiţi banii înapoi." dar nu şi grand aştia. Au continuat şi singurul lucru care ne mai distrăgea atenţia de la imaginea neclară era sunetul, care se dădea ori prea încet, încât auzeam toate gurile mestecătoare de floricele din sală, ori prea tare (prin contrast).


Filmul în sine e bun, abia aştept să-l văd (era să zic revăd) pe dvd, acasă. Oricum, concluzia rămâne: nu vă duceţi la Grand Cinema dacă nu vreţi o ţeapă cât voi de mare. Mă rog, cât "cel mai larg ecran din ţară [...] oferă o experienţă cinematografică incredibilă, care pur şi simplu nu este disponibilă în altă parte." de mare.

3 comentarii:

  1. Pana una alta poti sa vezi varianta originala a filmului + celelalte 2 parti ale trilogiei Milenium (care btw sunt foarte cool si merita vazute).
    http://lasttorrents.org/browse.php?tab=0&cat=0&blah=0&incldead=0&stab=yes&search=the+girl+who+played+with+fire
    http://lasttorrents.org/browse.php?tab=0&cat=0&blah=0&incldead=0&stab=yes&search=the+girl+who+kicked+the+hornets

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar, sunt bune filmele. Thanks

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cum de nu sar in sus toti cei din sala. Nu inteleg cum de nu se gasesc comentarii despre imaginea sub orice critica de la acest cinema. Am mers inca odata la un 3D dupa ce mi-am promis sa nu mai calc acolo in urma ununi film cu o imagine, nici nu stiu cu ce sa o compar: cu un tv defocusat de acum 30 sau de 40 de ani. Ar trebui platiti cei care au curajul, probabil de fapt ignoranta, de a viziona un film la cinema "Grand" Baneasa.
    Asta este de departe lucrul cel mai suparator la cest cinema. Cred ca echipamentul nu e la mana a doua ci la mai multe maini...

    RăspundețiȘtergere