marți, 17 ianuarie 2012

Despre presa

De câteva  zile de când mă uit la Realitatea si Antena 3, seara, la diverse emisiuni politice, nu am putut să nu remarc cât de proşti şi pupincurişti sunt ăştia de sunt gazde la talk show-uri. Sigur, toata lumea ştie orientarea anti-pdl şi anti băsescu a posturilor mai sus menţionate, dar întrebările pe care le pun şi atitudinea lor denotă un servilism atât de puternic (faţă de orientarea politică a patronului) încât mă întreb dacă nu cumva, la redacţii, poza angajatului lunii este tipărită direct pe hârtia igienică din baia stăpânului. Cea mai mare onoare, echivalentul unui Pulitzer.
Nu că n-ar fi OK să fii anti-putere în ziua de azi, cine a mai citit blogul îmi ştie părerea  faţă de Băsescu şi clica lui. Dar ar putea totuşi să mascheze puţin, pentru că nimic pe lumea asta nu-i doar alb sau doar negru, mai ales în politică.

De exemplu: transmisiune live din piaţa universităţii. Camera arată un jandarm cum calcă în picioare o pancartă pe care scrie "Drop acid not bombs". Gazda emisiunii, la telefon cu purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei, întreabă imediat incisiv (crede el) ceva de genul: "Reprezintă gestul acestui jandarm părerea generală a Jandarmeriei? Sunteţi împotriva exprimării libere?"

Mai lăsaţi-ne băi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu