vineri, 24 august 2018

O balerină rusoaică

A mers cu pas ușor săltat spre pupa, a privit câteva momente apa de un albastru intens, dur, rece, neprimitor.

A simțit apa făcând contact cu ochii, o răceală neplăcută alunecând pe șira spinării, și-a simțit penisul retrăgându-se, apa închizându-se ca un capac de sicriu peste degetele de la picioare.

A dat din mâini, afundându-se, a clipit și a văzut plutind pe lângă el cadavrele de marinari, îmbuibate de apă, cu hainele putrezite și pielea străvezie. 

A văzut alunecând în adânc, sub el, silueta groaznică de ihtiozaur, a dat din mâini și a trecut pe lângă cuferele pline cu aur mayaș, plutind între ape.

A simțit cum plămânii i se micşorează, cum timpanele se afundă înăuntrul capului, conştient de apa apăsând deasupra lui, de vasele de sânge comprimându-se înainte de implozie.

A tras apă în piept și și-a simțit trupul inundat, exact în momentul în care aluneca pe lânga trirema cu vâslașii la locul lor, rămași numai schelete, cu mâinile încleștate pe lemnul putrezit al vâslelor.

S-a scufundat încă și mai mult, până în locul în care se odihneau vechii zei ai omenirii, cu carele de foc, pietrificați și ei, asemănători coralului mort.

S-a afundat lent în hăul negru și nesfârșit, în care pești plați ca niște fluturi își zbăteau aripile enorme și scabroase. 

A alunecat printre coloanele templelor scufundate cu mii de ani în urmă și a văzut semnele sculptate pe ziduri, îndrumând morții spre viața de apoi.

A mai văzut râul Styx curgând printre celelalte ape, apoi a trecut și de el, încă și mai departe, până când râul a rămas deasupra lui, ca o panglică șerpuitoare și neagră.

A înotat pe lângă silueta oribilă și amenințătoare a vaselor de război metalice, pline de bombe, s-a adâncit până când, cu plămânii zdrobiți, a văzut nisipul alb, ca o arenă, și fetița balerină învârtindu-se, tăind cu lejeritate apa cu membrele ei ascuțite, cu ochii larg deschiși privind în sus, spre tot ce a și e și va.

https://m.youtube.com/watch?v=A-Pkx37kYf4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu