vineri, 23 martie 2018

Agresivitate degeaba

Ca exercițiu de imaginație, să presupunem că ți-a murit cineva apropiat, că ai douăzeci de ani și o prietenă de-a ta, cu care te-ai culcat la beție, doar ce-a născut un copil nou nouț. Și apoi afli că persoana care a murit ți-a lasat o avere colosală și  mai afli că acea scârbă de copil de fapt nu-i al tău.

Ce se întamplă cu tine?
Evident, stările tale de spirit vor fluctua. E normal, super normal. Orice om trece prin stări diferite în funcție de contextul în care se află și de lucrurile care îl afecteaza.

Dar nu și doamna primar al capitalei.  Dacă e să judecăm după aparițiile de la radio și televizor, ea are o singură stare emoțională posibilă: Nervozitate! argghhhh!!!!

Serios, ați văzut-o vreodata vorbind altfel decât pe un ton supărat, agresiv?
Oamenii normali se mai enervează, mai ridică tonul. Dar n-am văzut pe nimeni până acum care sa fie într-o stare de nervozitate continuă. Sigur, îmi veți spune că mă înșel, că n-are cum să fie agresivă tot timpul, că e doar o mască, că să-ți expui deciziile cu ton răstit este principala armă împotriva contestării lor, îmi veți spune că violența e singurul mod de a ascunde că nu știi ce faci și că de fapt în viața personală e o dulceață emotivă, tricotând cu duioșie cerbi pe pulovere de iarnă.

Dar nu cred așa ceva, cred că doamna primar, cu experiența ei de cântăreață și vedetă de televiziune, înțelege totul la un nivel incredibil de superior, că are o viziune atât de complexă asupra a cum trebuie să stea lucrurile, încât unui om normal i-ar exploda capul doar dacă ar încerca să-și închipuie așa ceva.

Și cum poți să fii altfel decât nervos când ești atât de suprem de deștept și încerci să transmiți un mesaj care nu poate fi înțeles niciodată? Ăsta trebuie să fie motivul, nu îmi mai spuneți că doar încearcă să mascheze incompetența.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu