miercuri, 20 octombrie 2010

Satanic Vals

Din spatele tastaturii wireless sunt gata de ofensiva. Scriu cu dragoste, dar si cu ura (cu nepasare, daca facem media). Scriu cu inversunarea programatorului care tasteaza 10 randuri pentru a afisa pe ecran "Hello World!". Afisajul e trivial. Totusi, metoda prin care se ajunge la el este de importanta maxima. Scriu cu pixeli si fara penita, un cosmar al artistilor de moda veche. Scriu si in engleza si fara diacritice, sa moara de ciuda fanii cu ochelari de cal ai limbii romane.
Povestesc despre religie: religia este primul lucru care ar trebui sa-ti vina in minte daca ai ce manca, ai ce bea si niciun razboi sau grupare terorista nu da semne ca-ti va sufla salteaua de sub cur, cu tot cu bloc, la noapte. Sa incepem, dara.


Ca de obicei inainte de a da startul unui nou articol, am pornit cu faza de documentare. In ultimul timp n-am prea avut idei, asa ca azi servesc un subiect recurent: Rael.
Sursa de informare: siteul miscarii raeliene - rael.org
De data asta, fiind deja un individ informat (da, datorita curiozitatii mele extreme, chiar am stat si am citit cartile), m-am oprit in pagina de FAQ. Iata cateva lucruri amuzante:

Intrebare: Daca elohimii ne-au creat pe noi, atunci cine i-a creat pe elohimi?
Raspunsul lor este unul foarte prost ales. Surprinzator, este unul chiar mai neinspirat decat cel al religiilor teiste. Eu unul, mai degraba, daca tot ar fi sa cred in ceva, as crede intr-o fiinta supranaturala, omniprezenta, omniscienta (si alte epitete din referatele literare din clasa 8-a), decat in raspunsul raelistilor: pe noi ne-au creat elohimii, pe elohimi i-au creat alti elohimi, de pe alta planeta, pe aia altii si et caetera. Ei nu rezolva deloc problema genezei. Doar intind problema la infinit, sperand sa o faca uitata. Si, in entuziasmul lor general, se mai exprima si gresit: "it's an infinite cycle of life", zic ei, pentru ca suna bine, omitand faptul ca cycle inseamna ciclu, iar la un ciclu inceputul si sfarsitul sunt doua capete unite.

Intrebare: Cum pot raelienii sa creada in ceea ce spune un singur om?
Ei zic ca tot ceea ce sustine raelismul corespunde tuturor religiilor, legendelor, traditiilor si chiar stiintei moderne. Eu zic ca e normal acest lucru, pentru ca toate religiile, legendele, traditiile si chiar stiinta moderna, au stat la baza dezvoltarii ideilor din miscarea raeliana.
E ca si cum as lua eu o carte, as studia-o, as ajunge la un anumit nivel de intrepretare al ei, as scrie o a doua carte pe baza interpretarilor mele apoi mi-as sustine teoriile din aceasta a doua carte cu asemanarile gasite in cea initiala. Ar fi un infinite cycle of misinterpretation. Si tot s-ar gasi idioti care sa ma creada.

Intrebare (si cu asta inchei): Care-i parerea raelistilor despre pedofilie?
Un singur lucru mi-a placut la miscarea asta raeliana. E vorba, bineinteles, de libertatea sexuala pe care o promoveaza. Astia nu-s ca religiile alelalte care-ti permit sa futi doar cand nu e sarbatoare (parca asa e, nu?). Nu dom'le, ei incurajeaza sexul cu insistenta unei patroane de bordel din anii '30. Bineinteles, condamna pedofilia din toate puterile, ceea ce le confera o bila alba.
Un lucru insa mi-a displacut la raspunsul lor la intrebare: prea si-au dat silinta sa arunce cu cacat in catolici si in preotii lor pedofili.
Citez:
"When individuals have a fulfilled sexual life, they don't even think of imposing their sexuality on children, unlike Catholic Priests unfortunately do, due to their lack of sexuality. "
"Not only because our position is very clear condemning it as a mental disease, but also because, contrary to the politics of the Catholic church which has been hiding pedophile priests (see nopedo.org) and moving them from parish to parish so they can make more victims of their disgusting behavior, the Raelian movement has a ..." bla bla
Eu zic ca e gresit sa invinovatesti o religie pentru ceea ce fac niste slujitori ai ei: sa fii preot e o meserie, asta e clar. Si daca avem zidari pedofili, ingineri pedofili, criminali in serie pedofili, atunci de ce n-ar exista si preoti catolici pedofili? (daca mai scriu o data cuvantul pedofil, site-ul meu o sa intre in atentia fbi probabil).


Urasc ipocritii si raelienii astia par a fi printre ei. Pe de o parte, promoveaza dragostea intre oameni, ordinea sociala, aducerea la conducere a geniilor lumii (!) pentru a rezolva toate problemele ei (ale lumii), pe de alta parte vin cu un mambo jambo atat de greu de crezut incat aproape ca insulta inteligenta oricarui cititor.
Dar prea mult spatiu alocat unui nimic. Conform site-ului lor, miscarea numara ~65000 de membri in 90 de tari. Cam tot atatia oameni au fost aseara sa sustina pe Bayern Munchen la meciul cu CFR Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu