luni, 9 martie 2009

Lafko

Stai intr-o barca, linistit. Tu, Lafko, esti singur. Pescuiesti. Jean Raspail scrie despre tine. Stii ca la 100 m este tarmul si casa ta, asa ca esti linistit.
Ce nu stii, aborigen amarat:
- nu stii ca pe partea cealalta a insulei sunt niste albi barbosi, razboinici;
- nu stii ca ai potential de sclav; da, ai un mare potential de sclav;
- ca inainte de a se ridica de doua ori soarele din apa, barbosii iti vor arde coliba, iti vor pune 2 bratari grele pe picioare si vor scoate un zgomot infernal dintr-un bat magic;

Nu stii, Lafko, ca nu esti singur: conchistadori sunt peste tot azi. Sunt cei care navalesc peste noi si ne fura linistea. Sunt agresivi si galagiosi fara motiv. Sunt multi, de zeci de ori mai multi. Asculta manele, lucru care se compara, Lafko, doar cu tortura smulgerii unghiilor si sutului in @ . Navalesc peste tine in parc, la film, la teatru, in tren, la magazin, la televizor, pe internet, in pozele de la nunta, de la botez, de la mare si chiar si atunci cand scrii. Navalesc peste tine, vizual, auditiv, olfactiv si pe orice alt canal de care dispui.

Vezi tu, Lafko, conchistadorii de azi sunt versiuni mult perfectionate. Ei nu te ataca direct. In schimb, te fac sa nu-ti mai doresti propria casa, sa iti doresti sa pleci cat mai departe. Si pregatesti emigrarea, ca n-ai ce face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu