vineri, 6 martie 2009

silent rebellion

In metrou azi, in timp ce ignoram cu succes privirile calatorilor care se holbau la bentita mea roz cu fluturasi precum un cocalar de clasa 7-a la un film porno, am vazut un batranel asezat pe scaun, pe ochiul drept avea un leucoplast fin de culoarea pielii, desprins usor in partea de sus. Si prin deschizatura aia am vazut un ochi albastru/verde fosforescent, al dracu de fosforescent. Chestie care m-a uimit.
Cine stie? Probabil s-a descoperit fake-eye-ul cu lanterna sau poate individul a fost rapit de extraterestri care i-au bagat o camera video cu infra-strobo-american-laser. Adica o chinezarie, pe scurt.
Si m-am gandit, in profunzimea creierului meu scutit de alcool si tigari, dar nivelat cu presa hidraulica de politehnica: "de ce tindem sa respingem ceea ce e neobisnuit? de ce daca cineva sare in evidenta intr-un fel, primul gand al celorlalti este: "ia uite'l bai frate si p-asta". Ba, cu alte cuvinte, de ce dracu ne intereseaza si ne multumeste sa comentam in soapta pe la colturi manifestarile "excentrice" ale altora? Cu ce ne implineste pe noi asta, cum devenim mai buni?".
Aceste intrebari imi veneau succesiv in minte, cum mergeam regulamentar cu boxerii peste organul genital, pantalonii peste boxeri, camasa peste pantaloni si haina peste camasa.
Adica, iar cu alte cuvinte, de ce incercam sa punem intr-o lumina proasta lucrul pe care, de cateva milenii, fiecare om cu ceva materie in cap il gandeste si incearca sa-l arate: "SUNT UNIC!!!" (asa cum spun inca toate pitzipoancele si emokizii, imitandu-se intre ei)
De ce? Pentru ca televizorul iti spune ca anul asta se poarta culoarea rosie?

Si, gandidu-ma eu asa intelectual precum liceenii la scrisoarea lui tudor chirila, ajunge metroul la unirii si vad peronul aglomerat, plin de oameni cu ochii infipti in monitoarele alea de le-au suspendat de cateva luni ca sa mai indobitoceasca nitel fraierii cu reclame.
Si astfel imi vine ideea....pe care va las sa o deduceti singuri pentru ca e vineri seara si sa mor daca o sa stau ca un tocilar in casa scriind pe site.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu