miercuri, 11 martie 2009

Cum sa te lasi de fumat

Am vazut azi intr-un ziar titlul: "Vointa, arma principala impotriva fumatului".
Dar nu despre calitatea extraordinara a ziarelor vreau sa discut.
Exista fumatori, nefumatori si inca o categorie: tipii aia care abia s-au lasat. Astia ultimii au o atitudine aparte. Primul lucru pe care ti-l spun, dat fiind ca discutia incepe cu clasicul "ce mai faci", este: "ba plm, ce sa fac? uite m-am lasat de fumat...". Dupa punctele de suspensie ia atitudinea de martir, de om batut de soarta, de fetita violata de un cal, un coleg de clasa si de cotorul noului testament. Isi sufleca mainile si-ti arata mandru plasturii cu nicotina. Iti povesteste mandru cum fuma el cinci pachete pe zi inainte.

Problema nu e ca s-a lasat. Problema e ca el, intotdeauna, s-a lasat de doar 5, 6 zile, niciodata mai mult. Vointa il tine cel mult o saptamana apoi se reapuca. Cand te intalnesti cu el, iti spune: "Ba, e imposibil..." Si dupa punctele de suspensie iar ia fata aia de martir tras in teapa prin anus. Asta continuu, ciclul se repeta la fiecare 3, 4 luni, pentru ca einstein-ul din el isi da seama ca nu-i face bine fumul. Becalul din el insa ii aplica o lovitura mortala einstein-ului si trece mai departe cu zambetul pe fata.

Iata cateva sfaturi daca ai pana in 30 de ani si vrei sa te lasi de fumat:

1. te inscrii la politehnica. repeti anul 3 de cateva ori si apoi construiesti o masina a timpului. Te intorci in urma cu ~ 15 ani, te duci la tine acasa cand stii ca parintii sunt la serviciu si tu stai in fata televizorului. Aprinzi cateva tigari si incepi sa le stingi pe corpul eu-lui tau mult mai tanar. Ignora tipetele si amenintarile, ca doar e spre binele tau. Trauma cu siguranta te va face sa eviti tigarile cand vei fi mare.

2. Nu te mai spala pe dinti. Spalatul pe dinti incurajeaza fumatul. Dupa vreo 10 zile du-te intr-un club si agata o tipa. Zambeste larg si frumos cu dintii tai lati de manelist. Efectul de groaza obtinut si, implicit, dorinta de a te lasa de fumat, depind de cat de inalta pe axa OX este tipa cu pricina.

3. Cumpara un pachet de tigari. Fumeaza-le pe toate in afara de una. Ia tigara ramasa, da-i un nume (de exemplu Marcela). Ingrijeste-o, cocoloseste-o, scoate-o la plimbare in fiecare zi, cere-i sfatul in privinta lucrurilor importante etc. In final, cu lacrimi in ochi, constata ca nu o poti tine in casa: latra la usa cand vin musafiri, miroase urat si lasa urme. Asadar, da-o spre adoptie. Dorul de Marcela te va face sa eviti orice alta tigara dupa aia.

4. Fumeaza marijuana. Multa! Mai multa! Pana mori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu