miercuri, 9 iunie 2010

in liftul tau

Cel mai naspa loc in care poti fi obligat sa iti petreci timpul cu cineva cu care nu ai nimic in comun este , probabil, la puscarie, in celula, la bulau. Dar, realist vorbind, liftul ocupa si el un loc in fruntea clasamentului.
Iti imaginezi deja tacerea stanjenitoare suprapusa peste ranjetele de fatada. Si, ca orice om bine crescut, nu o suporti, desi ti-e scarba sa faci conversatie aiurea.
Despre ce ai putea vorbi insa in spatiul ala stramt de metal? Vreme? Ai discutat deja ieri despre asta. Fotbal? N-a inceput campionatul inca. Copii? Te-a ferit dumnezeu. Sex? Prea scurt timpul.
Asta e problema, de fapt. Nu ai timp de o discutie serioasa si trebuie sa te chinui sa te chinui sa gasesti un subiect light, ca sa zic asa.

Si pentru ca sunt de treaba, va dau solutia. Cel mai bine este sa il faci pe individul de langa tine sa gaseascac ceva de zis. Cum? Simplu.

Fac o pauza, pentru a va cita din chat-ul unor liceeni, pe care il urmaresc (intamplator) pe www.utv.ro (din cand in cand intervin si eu, cu nickname-ul M. K):

Eu : unde stai?
Eu : ca sa stiu daca ajung anul asta la party
Carla : da te anuntam de pe acum dak vine si frumusika de la G iti trebuie aproximativ 15 camioane cu ceasfa de porc
MIhail Kogalniceanu : asa, de curiozitate
MIhail Kogalniceanu: ce varsta aveti?
Carla : 16
Eu : peste20

Inchei citatul si revin: cum sa stai relaxat si tacut si, in acelasi timp, sa te asiguri ca partenerul de lift va gasi ceva de vorbit cu tine, fara sa pari nici ciufut, nici prost?
Te uiti, discret, dar observabil totusi, la felul in care arata individul/individa. Nimanui nu-i place sa fie analizat de sus pana jos pt ca fiecare crede ca are un defect pe ici pe colo. Inconstient, va incerca sa-ti abata atentia  spunandu-ti ceva. Raspunde-i monosilabic cu condescendenta castigata prin aceasta stratagema.
Si-acum, fugi la munca, s-au deschis usile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu