marți, 27 iulie 2010

De ce nu mi-as lua 307

Stiti reclama aia la renault clio in care socrul se uita la viitorul ginere si-i spune: "Cel putin ai o masina frumoasa!"? Ei bine, daca esti urat cu spume, fara viitor (urat, sarac, cu p#la mica, vorba lu' parazitii) si ti-ai luat  307, atunci sansele tale de a impresiona sunt mai mici decat sanii gimnastelor chineze.
Sigur, va veti intreba, atunci de ce nu mi-as lua eu o astfel de masina? Din acelasi motiv pentru care nici nu mergi la curve: numai pentru ca poti si ai ce-ti trebuie pt ele (insert dick joke here) nu inseamna ca reprezinta si o alegere buna.

Deci, iata top doi cele mai naspa situatii posibile in care sa ai 307:
1. Esti la un bar in forma de potcoava. Ca in filmele americane, vis-a-vis de tine sta o tipa buna, cu tatele mari (era sa zic si blonda, dar dupa aia primeam prea multi vizitatori de la cautari pe google de genul : blonda buna cu tatele mari.) Tipa iti zambeste cu subinteles de fiecare data cand arunci ochii spre ea, asa incat, la un moment dat, ochii tai sunt numai in decolteu, iar zambetul ei este transformat intr-un ranjet continuu.
Te ridici, nici prea repede dar nici prea lent, exact asa cum ii sade bine unui viitor patron cu inceput de burta si te indrepti spre ea cu o erectie subminata doar de tracul pe care incepi sa il simti. Pana sa ajungi la ea, nu ai gasit nicio replica buna, asa ca scoti cheile de la masina din buzunar si incepi sa te joci cu ele, incurcat.
"Buna", spui tu. 
"Merci", raspunde tipa, prefacandu-se ca nu observa picaturile de saliva cu care ai stropit-o cand ai deschis gura.
Apoi vezi cum se incrunta cu ochii fix pe mainile tale:
"Ai masina?"
"Bineinteles", te dai tu mare.
"Frantuzeasca?", intreaba ea mai departe din ce in ce mai serioasa.
"Frantuzeasca".
"307??????????"
"Exact. Incredibil, cata intuitie", exclami (nu fara urma de ironie misogina), fara sa iei in seama tonul din ce in ce mai agresiv, ba chiar confundandu-l cu un interes maxim pe care il manifesta tipa fata de tine.
Dintr-o data, cu stupoare, observi cum, cu mare viteza, tipa scoate un pistol din geanta si-l indreapta spre tine:
"Pleaca de langa mine!"
"....", spui tu cacat pe tine de frica.
"Pleaca!"
Te retragi usor cu spatele apoi te intorci si o iei la sanatoasa.
Din spate o auzi pe tipa cum tipa inca furioasa: "AM ALERGIEEE LA CHEI DE TREI SUTEEE SAPPPTE!"

2. Mergi spre mare, pe autostrada. Ai 180 la ora si simti ca i-ai mai putea da inca vreo 5. Astia sunt marja ta de eroare. Daca vine vreun smecher pe banda de langa, cu o viteza doar putin mai mare, mai accelerezi un pic in limita acestor 5 km/h, numai asa cat sa vada ca ai cu ce dar ca, din scarba, nu te pui cu toti puletii.
In masina e cald, pentru ca ai oprit aerul conditionat ca sa ajungi la viteza asta. Mergi cu mana pe schimbator, desi zace de 50 de km in viteza 5-a.
"Ce-as mai baga a 6-a, daca as avea", e unicul gand care-ti trece prin minte.
Si, intr-adevar, modelul de 307 cu 5 viteze e inutil daca simti nevoia imperioasa sa bagi a 6-a.

Dar destul despre aceasta masina. Nu-i nevoie sa mai dau motive, daca vreti sa va luati, luati-va. Eu v-am avertizat: daca  ajungeti in situatiile alea doua de mai sus (foarte probabil), veti regreta amarnic.

PS: Acest articol, evident, este o gluma. NU va luati dupa el daca vreti sa va cumparati o masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu