vineri, 16 iulie 2010

Vara la mare, la eforie nord

Acum, cu cateva ore inainte de a pleca spre litoral, rememorez discutiile pe care le-am auzit pe plaja acum 2 saptamani, la precedenta escapada.

Eram in Eforie Nord, o statiune in care sansele sa gasesti ceva de futut sunt mai mici decat propriul penis atunci cand iesi din apa rece si murdara.
Dar, paradoxal, rezultatele fututului umplu plaja dintr-un capat in altul, aruncand cu nisip si apa in tine si umplandu-ti urechile cu tipete infernale. E ca un fel de loc al penitentei, un loc in care ajungi dupa ce pacatuiesti prin vama veche sau costinesti.
In acest loc te retragi impreuna cu familia. Si mandru nevoie mare, stai in picioare si-ti admiri plodul grozav, reusind sa nu-ti dai seama ca nimeni, in afara de tine, nu este impresionat de rautatea si inteligenta lui.
Inevitabil, gasesti impreuna cu nevasta un alt cuplu, cu un copil de aceeasi varsta cu al vostru (dar parca mai putin rau si mai putin inteligent). Esti mandru ca micul Gigi nu vrea sa-si imparta jucariile cu noul prieten, dar cu glas tare il certi afectuos pentru asta:
"Da-i mah si lu' asta micu, rautate ce esti. Cu cine semeni nu stiu!"

Dar tu stii, in pula mea, cu cine seamana fiu-tu.

Si nevestele vorbesc intre ele, la 3m de unde zacem noi cu țâțele, respectiv coaiele in sus, la soare. Si discuta despre cum se caca plozii, reusind sa ma faca sa-mi aduc aminte in mod neplacut de homarul, caviarul si semintele nutline pe care le-am mancat la pranz.
"Prostutul asta al meu, dupa ce face caca, se sperie si incepe sa planga. Imediat cum da afara, se uita in spate spre olita si fuge speriat. E o pacoste ... "
"Gigel a invatat asa repede sa faca la olita. Chiar m-am mirat. E asa destept...".
Apare iarasi, in discutie, laitmotivul puncte de suspensie. Apanajul prostilor.

Ma aflu cu 10 minute mai aproape de plecatul la mare. Rememorez in continuare:
in Eforie Nord pe toate strazile s-au trasat niste linii albe. Si cum opresti masina apare un cocalar bronzat si-ti cere 10 Ron taxa de parcare. In timp ce, teoretic, e de inteles sa platesti cu 10 Ron cele doua dungi albe de vopsea care s-au trasat PENTRU TINE, ca altfel nu te descurcai sa opresti langa bordura, noua, tarani fuduli de bucuresti veniti sa ne dam cu namol la mare, nu ne convine sa aruncam cu banii de porumb fiert aiurea.
Asa ca, dupa multe cautari, pana la urma gasim o straduta nemarcata. VICTORIE! Muie primaria Eforie Nord, in acelasi timp. Sper sa inunde o ploaie zdravana sediul si primarul sa fie acolo cu usile incuiate.

Am scris greu injuriile de mai sus: m-am mai apropiat cu 15 minute de plecare. La mare? Nu mai bine scot sezlongul in fata blocului?

Un comentariu:

  1. Fix asa e. Ba chiar mai rau: aia mici urla de zici ca sunt gata sa moara, evident nici unuia nu-i place ce mama dracului il pune sa faca ma-sa sau ta-su, dar parintii sunt al dracului de incapatanati si ii fac pe mucosi sa zbiere pana simti ca ar trebui sa se interzica accesul cu caini si copii pe plaja pt ca in plm, n-ai gresit cu nimic.

    RăspundețiȘtergere