luni, 16 august 2010

Faza lunga

Intorcandu-ne din vacanta, pe valea prahovei, noaptea, o gramada de bucuresteni se ingramadeau in sens invers fata de noi, de parca se dadeau mici si bere pe gratis in statiunile montane. De parca alaturi de o noapte de cazare gratuita primeai si asistenta speciala din partea domnisoarelor de la barurile hotelurilor. De parca in capitala aparuse ciuma bubonica si toti bucurestenii fugeau precum sobolanii cand vine apa.
Si, daca drumul oricum e nasol cand ai o coloana de masini cu farurile aprinse pe sensul opus, ei bine, atunci cand se gasesc idioti care "uita" faza lunga, totul tinde sa se transforme intr-un drum mai neplacut decat o plimbare cu masinuta prin intunericul din tunelul groazei, impreuna cu un popa catolic, daca ai mai putin de 12 ani. De fapt, nu-i vorba de indivizii aia care "uita". Le bagi si tu faza lunga, isi dau seama si trec pe faza scurta. Le aplici stigmatul de idiot si treci mai departe fara sa te superi prea tare.
Dar sunt aia cu farurile reglate prost sau cu farurile mult prea puternice, care te orbesc si cand merg cu faza scurta. Si cand le bagi si tu farurile in ochi, schimba si ei rapid pe faza lunga, ca sa-ti dai seama ca ei merg regulamentar, de parca acest lucru ii exonereaza de raspundere. 
In fine, sa vorbesc despre soferi e ca si cum as discuta despre studentii de la politehnica: sunt atat de multi si e atat de usor sa devii unul, incat, daca te numeri printre ei, ai mari sanse sa fii un idiot notoriu.

Cum am fost cu cortul la munte, am facut urmatoarea observatie: majoritatea romanilor trecuti de 40 de ani se duc la munte cu cortul ca sa stea. Ei campeaza si se apuca de facut provizii: strang ditai stiva de lemne, ancoreaza corturile cu tarusi, pietre, franghii, le acopera cu tot felul de materiale impermeabile, isi umfla saltele si perne ba chiar monteaza si o piscina gonflabila intr-un colt al perimetrului. Ziua intreaga si-o petrec cu aceste nimicuri si cu supravegheatul taberei. Stiu tot ce misca, sunt prezenti si deranjati tot timpul. Seara fac foc de tabara si gratar.
Spre deosebire, turistii straini, indiferent de varsta, vin sa faca traseele montane. Absolut toti inarmati regulamentar cu bocanci, pantaloni scurti, rucsac, busola, ceas, lanterna, bete, pelerine de ploaie, ap. foto dslr si tot ce se poate cara intr-o excursie pe munte.

Se spune ca pentru a avea un final reusit trebuie sa bagi o concluzie amuzanta si care sa sumarizeze esenta articolului. Asadar: ornitorincii pot trai 15-20 de ani. Si, in tot acest timp, nici ei nu-si dau seama daca sunt pasari, reptile sau pur si simplu visul pervers al unui zoofil.

Si da, am spalat de Sf. Marie. God damn me!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu