marți, 31 august 2010

Despre carne

Carnea este un indicator exceptional al ipocriziei femeilor. Carnea gatita si pestii vii. La asta ma gandesc eu cand primesc mailuri din alea cu linkuri catre site-ul PETA, cu petitii online si bestiality(!). Nu, n-am nimic impotriva campaniilor de awareness, tin sa precizez intr-o exprimare corporatista exclusivista (pt ca ipocritele brainless carora le este adresat articolul stiu ce-i ala awareness, brainless sau ics-el-es), dar am un dinte impotriva amatoarelor de KFC care se simt induiosate pana la lacrimi de durerea porcului si claustrofobia gainii si care simt nevoia sa arate tuturor acest lucru.
Da, recunosc: si pe mine ma impresioneaza neplacut toate filmele cu animale omorate in fel si chip, pt ca sunt milos din fire, dar asta nu ma face sa renunt sa mai mananc carne chinuita. Si, observand (cu un mimin efort) diferenta dintre ceea ce simt si modul in care actionez, nu fac parada umanitarista in fata altora.
Iti trebuie, banuiesc, o doza de ipocrizie foarte mare ca sa reusesti sa te minti pe tine insuti ca oamenii sunt niste diavoli care tortureaza niste animale nevinovate si ca i-ai tortura la randul tau pe toti aia de fac asta. Si, apoi, sa cumperi si sa mananci exact carnea animalelor cu pricina (fie ca-i de la fast-food, carrefour sau whatever).
In momentul in care ai trimis emailul ala, ai facut un statement (da, si cuvantul asta il stiu ipocritele corporatiste ale caror 95% din emailuri au la subiect FWD) impotriva intregului proces de transformare a animalului in hrana. Faptul ca tu te afli in capul cel mai indepartat al lantului nu te face mai putin responsabil.
Singura solutie daca vrei sa trimiti mailul ala? Evident, sa devii vegetariana.

Si aici ajung la urmatorul punct: tipele alea care devin vegetariene pentru ca nu suporta chinul animalelor sunt niste ipocrite si mai mari. De ce? Pentru ca aproape toate mananca peste.
Ori pestele, un animal foarte bine adaptat la ceea ce face in apa acolo, are un mare flaw de design (orgasm literar corporatist): nu poate sa vorbeasca/tipe/produca zgomot.
Asa ca, bineinteles, iti e mai usor sa-i infigi un cutit in burta, sa-i cureti solzii de viu, sa-i scoti matele si icrele si sa mananci ceva light aproape vegetarian. Si a doua zi sa dai fwd la emailuri, sincer revoltata.


In concluzie, sa nu va mai prind in inboxul meu cu emailuri d-astea lacrimogene. Actiune bai, asta vreau. ACTIUNE, nu vorbe!

PS: observati, va rog, ca n-am facut celebra legatura intre vegetariene si organul sexual masculin. Uite asa baiat de treaba sunt eu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu