luni, 23 august 2010

Hotii de sigle

Doua lucruri se puteau fura usor de la masina prietenei mele: sigla din fata si un capacel de la carligul de tractare. Au disparut amandoua in mai putin de 4 luni.
Si, daca pe de-o parte e bine ca masina arata ca dracu si astfel nu mai e nimeni interesat sa o fure/zgarie/sa se uite la ea, pe de alta parte e naspa, pt ca arata ca dracu.
Iar in acest context, dracul nu e diavolul ala cu trasaturi fine si elegante (asa cum viseaza proasteretarda fanele Twilight)(inca o paranteza: procedeul asta de a scrie un cuvant pe care sa-l tai si sa scrii apoi un "antonim" al cuvantului respectiv este atat de raspandit pe bloguri incat vad ca au bagat optiunea direct in blogger - nici macar impresia de originalitatea sa n-o mai ai). Nu, dracu' arata oribil, exact ca o masina fara sigla din fata si asta-i ocazia cu care inaugurez  procedeul literar "circular reference".

Sa furi sigle de masini este o afacere extraordinara. Pe langa faptul ca iti insusesti obiectul, in acelasi timp, creezi si cererea unui astfel de obiect pe piata.
De exemplu, eu am nevoie acum de o sigla seat. Si stiu ca se afla cel putin una second hand si ieftina, undeva, in bucuresti, de vanzare.
Asadar, tu, ala de-ai furat-o, du-te si pune-o la loc. Iti las banii sub roata din fata dreapta (da, imi este evident ca si jantele ti-au atras atentia).

Un comentariu: