joi, 22 aprilie 2010

2x2=6

Asa multi oameni sunt atat de prosti incat, daca ar fi lasati doar ei pe un continent, ar fi surclasati in cativa ani de catre animale.
Pai, in primul rand, animalul are nativ si instinctiv simt de conservare. Prostul n-are din asta. Are orgoliu, da! Are o mandrie de parca ar gasi zilnic antidotul unei boli infectioase.
De exemplu, eram la Siania: un urs in mijlocul strazii ce urca la cota 2000. Ma opresc la vreo 15 metri, pun zoom maxim sa fac niste poze. Intre mine si urs apare insa cretinul de serviciu. La misto asa, da-o-n pizda ma-sii de viata, se apropie la 2 metri de urs. Ursul sare la el, enervat. Prostul fuge SI IN OCHII LUI NU SE CITESTE MACAR FRICA. Atat de idiot e. Spre dezamagirea mea, ursul se lasa pagubas: "cu prostii nu te pui", pare sa gandeasca el. Taranul se opreste si el si rade ca prostu'. Pai sa-i fi spus ca a facut o idiotenie cat el de mare? S-ar fi simtit ofensat, cu siguranta.

Secundo: animalele au bun simt. Ati auzit bine: animalele AU BUN SIMT! Nu-si murdaresc culcusul. Nu mananca/vaneaza mai mult decat au nevoie. Nu se plimba aiurea prin padure. Nu fac astea, spre deosebire de prostul nostru omniprezent care mananca seminte prin parcuri si scuipa cojile in dreapta si-n stanga. Isi poarta burta in fata cu mandrie, scapat in sfarsit de complexul de a-si vedea zilnic p@la atat de mica. Se plimba prin mall cu alti prosti langa el. Si, mai ales, foloseste expresii stereotipice, precum negrii din sua, know wha'm sayin'?

Dar ce este deranjant insa, e ca prostul nu-si constientizeaza inferioritatea. Nu observa ca e penibil, pentru ca nu are simtul penibilului.
De fapt, imi dau seama acum, prostii sunt o varianta foarte basic a oamenilor ca noi, oamenii normali. Au functiile locomotorii, au un limbaj (f. redus si alterat) prin care pot comunica, pot fi invatati sa foloseasca unelte (din pacate, incercarile de a-i invata sa conduca sunt dezastruoase) si cam atat.
Basic stuff: ca un 386 pe langa un QuadCore. Un blog pe langa un roman. O curva versus P. Hilton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu