marți, 18 mai 2010

Ora de istorie a romanilor: 2009-2500

Vrand sa se dea jos din masina, profesoara de istorie Udrea isi aduse aminte ca masina ei era una zburatoare si ca a te da jos echivala cu a te sinucide. "Traiesc prea mult in trecut", isi zise ea in timp ce actiona procedura de teleportare.
La intrarea sub forma de poarta teleportoare in clasa, stateau de sase doi baieti.
"Sase! Vine!" tipa unul din ei, atat de tare incat acoperi toata harmalaia din clasa. Toti se repezira in banci cuminti, in timp ce doamna profesoara se materializa langa catedra.

-Buna ziua copii!, zise ea.
-Buna ziua...mea! raspunsera copiii cu traditionalul salut vechi de aproape o jumatate de mileniu.

In acest univers asimovian, profesoara se aseza la catedra, apoi decise sa apeleze la metoda traditionala si invechita de predat, adica verbal.

- Azi vom continua cu perioada 2009-2500 din istoria Romaniei. Pe vremea aia, copii, romanii erau in numar de 22 de milioane. Forma de guvernamant era republica semiprezidentiala. Acest lucru este important: alaturi de presedinte, primul ministru dregea si invartea pe partea administrativa.
Mircea, ia zi tu cine erau presedinte si prim ministru in perioada aia?
- Elena si Nicolae Ceausescu doamna profesoara.
- Iesi afara prostanacule. Altcineva?, intreba Udrea in timp ce Mircea G. Jr. deja se teleportase vesel in lamborghiniul sau zburator.
- ...
- Ei bine, va spun eu: presedinte era Traian Basescu si prim-ministru Emil Boc.
- Cum doamna profesoara? ACEL Traian Basescu? ACEL Emil Boc?, intrebara copiii intr-un glas, cu uimire.
- Da, ACEI Traian Basescu si Emil Boc, raspunse Udrea, apoi continua candid: cum ziceam, existau 22 mil de oameni. Din toti astia, 469 erau parlamentari, adica oameni care dadeau legi...
- Pentru interesul comun?
- Pentru interesul propriu, Traian Jr. N-ai invatat nimic cat ai stat aici. Dadeau legi care le permiteau sa desfasoare tot felul de afaceri si sa castige cat mai multi bani
- Dar la ce le trebuiau bani?
- Ajungem imediat acolo. In 2009, a inceput criza economica mondiala, criza resimtita in Romania intai de sectorul privat, cca 3 mil de oameni, o parte din ei fiind concediati. Insa, adevaratul boom a venit in 2010 cand, guvernul condus de Emil Boc, a decis scaderea salariilor marii majoritati a populatiei, adica ale bugetarilor. Bugetarii astia erau un fel de oameni care se ocupau de treburile administrative ale statului: incasarea si procesarea taxelor si impozitelor, intocmirea dosarelor, pierderea dosarelor, acordarea aprobarilor etc.
- Cum? Dar treburile astea nu puteau fi facute lejer si fara erori de computere?
- Bravo. Intr-adevar, puteau. Dar 50 de mii de oameni s-au adunat atunci in Piata Victoriei de la Bucuresti si au scandat lozinci anti-Basescu si anti-Boc.
- ACEI BASESCU SI BOC?, intrebara copiii oarecum repetitiv.
- Fix aceiasi, raspunse Udrea zambind. Va explic imediat. Urma sa fie, de altfel, unul din ultimele meetinguri ale populatiei. Taxele impuse urmau sa fie platite de fiecare, fara exceptie. In perioada 2010-2012 statul a strans tot ce-a mai putut din averile populatiei. Cei 469 de parlamentari, Emil Boc si Traian Basescu (da, chiar acei Boc si Basescu) erau, practic, putred de bogati. Si atunci au putut sa-si puna in aplicare planul...
- Planul?, intrebara prosteste copiii frematand de curiozitate
- Da, PLANUL. Vedeti voi, ei aveau atunci toti banii din lume. Si ce faci atunci cand ai toti banii din lume? Iti dai seama ca astia nu valoreaza nimic, pentru ca te poti bucura de ei doar un numar limitat de ani. Asa ca au investit masiv in cercetare si, pana in 2015, in secret, au descoperit secretul nemuririi.
- Suntem perplecsi, doamna profesoara, spusera perplecsi copiii.
- Dupa ce au descoperit secretul nemuriririi au aplicat faza 2-a a a planului: exterminarea populatiei prin celebra TAXA PE COPIL. O taxa atat de mare incat era imposibil de platit de populatia si asa nevoiasa.
- Si populatia nu s-a revoltat?
- Ba da, dar numai in sinea lor caci, dupa cum ne arata istoria, dupa 1989 romanii n-au mai avut niciodata coaie sa se rascoale cu adevarat. SI-au dat seama ca minciuna, invidia, egoismul si nepasarea fata de semeni sunt caracteristicile lor nationale si ca, oricine ar fi in fruntea tarii, ar proceda la fel.
- Doamna profesoara?
- Da?
- Ce-s alea coaie?
Udrea zambi amar:
- Va explic imediat copii. S-a aplicat taxa pe copil si nici un cuplu n-a mai avut cum sa se reproduca. In 100 de ani, practic, cei 469 + 2 au ramas singurii oameni care populau Romania. Si atunci au aplicati faza 3-a a planului: si-au programat genetic proprii copii sa se nasca asexuati si sa moara inainte de a atinge varsta maturitatii. Asta ca sa nu trebuiasca sa explice nimanui niciodata ce au facut. Si,in plus, copiii sunt naspa si neascultatori dupa 14 ani.
- ...
- Da. Imi pare rau sa va spun, dar sunteti deja cea de-a 30-a generatie de copii.
- De ce ne spuneti asta?
- Pentru ca, zise Udrea izbucnind in lacrimi, a mai ramas o farama de umanitate in mine. Si azi se naste noua generatie de copii ceea ce inseamna ca voi nu mai sunteti folositori. Si am vrut sa nu muriti fara sa stiti adevarata poveste, sfarsi ea cu lacrimile siroind.

Apoi scoase un vechi Kalashnikov de sub catedra si incepu sa-i CIURUIASCA pe copii.
Sange, matze si creier curgeau din corpurile tinere in timp ce, din tabloul de pe peretele clasei, Basescu si Boc zambeau plini de compasiune. In ciuda descoperirilor medicale, Basescu era tot chel si chior.

Sfarsit

later edit: s-a dovedit ca Mircea G. Jr., cel care fusese dat afara din clasa, a murit intr-un accident de masina pe autostrada aeriana bechtel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu