miercuri, 29 octombrie 2008

Caloriferul - copil mic plangand dupa atentie

E spart, spart precum o cada sau o chiuveta, doar ca intr-un mod nedorit. E spart precum basescu spart la gura sau simona senzual sparta-n .... Deci e spart, ceea ce este o stare nefireasca si care-mi provoaca neliniste si neplacere.
Dar faptul este consumat: este spart pentru ca asta este karma lui, pentru ca intr-o viata anterioara a facut parte din carcasa corabiei zeului Ra, care se scufunda in fiecare seara sub apele Nilului.
Si tot precum aceasta corabie, trebuie sa reinvie, altfel e rau pentru mine.

Caloriferul plange. Lacrimile lui sunt calde si limpezi in recipientul care le colecteaza. Nu sunt nepretuite: multimea lor le diminueaza valoarea. Se scurg din el precum un sange albicios si diluat. Ma fac ca nu il bag in seama, dar situatia se inrautateste. Incepe sa planga mai tare, dumnezeule! nu stiu de unde are atatea lacrimi.
Recipientul se umple vazand cu ochii si lacrimile iau calea putin onorabila a wc-ului.
Alerg prin vecini sa aflu unde sta Maria Sa Domnul Administrator. Am aflat! Sta la un bloc distanta.
Fug intr-acolo, astept ca prostul in fata interfonului dar reusesc sa intru pana la urma, urc in graba scarile pana la etajul 4, sun la usa si ma apuc sa povestec gafaind cum sta treaba.
Dupa ce termin de povestit, ma uit sa vad cu cine vorbesc: un batran intelegator, in pantaloni de trening si ciorapi de casa, grosi, de lana. Ma asigura ca va veni. Rasuflu usurat: e un individ de treaba!
Ma intorc acasa, astept cinci minute, apare admin-ul la usa cu toti cei 70 de ani dupa el, coboram in beci, oprim caldura in tot blocul. Nu tipa nimeni, momentan.
Multumesc inca o data frumos pentru ajutor dar ma pufneste rasul cand il vad pe administrator cum incepe sa urce scarile spre etajul 4. Probabil a uitat ca el locuieste la scara vecina.

Caloriferul este gol, lipsit de vlaga si sange. Eu sunt bine merci, astept cu nerabdare instalatorul maine dimineata. Si mai astept ceva, tot cu maxima nerabdare: urmatorul episod din Tanar si nelinistit, editia de maine a ziarului Libertatea si urmatorul album disc de platina al lui Florin Salam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu