vineri, 3 octombrie 2008

in bloggo veritas

Pentru ca domnii de la LX.ro nu prea mai sunt dispusi sa ofere servicii de calitate in mod gratuit, apelez iar la saracu google, care se vede nevoit sa mai indexeze niste ineptii scrise la miez de noapte. Meseria lui, el si-a ales-o.
N-am mai scris de mult timp, dar asta e bine, pentru ca umorul mi-a revenit cu aceeasi rapiditate cu care parul din cap a decis sa ma paraseasca.
Ma gandeam asa, la fenomenul de blogging, asa cum trebuie sa o faca orice blogger respectabil pe blogul sau. Sa zica lumea: uite dom'le, asta pe langa faptul ca scrie chestii foarte cool pe blog mai are timp si sa analizeze impactul pe care acesta il are in societate, felul in care au scazut dramatic vanzarile la cartile lui Henry Miller si rezonanta poeziei lui Eminescu care se resimte pana in domeniul energetic.
Deci, cum spuneam, ma gandeam la blogging si cum fiecare spune ce-l taie capul si posteaza online si, pe cand ma gandeam eu asa, scarpinandu-ma in cap, brusc imi vine o idee. Deschid notepad si scriu:
"Daca degetele sunt facute sa tastezi ce vrei sa scrii, iar ochii sunt facuti sa vezi ce scrii, atunci p@@a cu siguranta trebuie sa sprijine laptopul in tot timpul asta"
Dau capul usor pe spate, entuziasmat. Inspir, Expir. E super.

Generatia asta a calculatorului, cu cosuri pe fatza si maini de labari cu degete foarte mobile, nu cred ca mai stie ce-i aia intimitatea. Bloggingul este exacerbarea extravertismului. Pai, daca ai suficient timp, poti sa stii cu cine s-a futut aia, cu cine s-a batut alalalat pentru curva ailalta etc. Orice cocalar, rocker se apuca sa povesteasca si sa filozofeze si apoi, imediat, apare statusul la messenger: new blog entry, cititi sa vedeti cat de adanc gandesc si ce cool sunt si cum caut aprecierea voastra.

Si imediat iti vine in minte profilul bloggerului impatimit: are 15=25 de ani, dar o vasta experienta. O atitudine usor superioara, doar atat cat sa se vada cat de destept e el si ce prosti sunt altii. O nemultumire crasa fata de Romania (intr-adevar, Romania e o tara care suge grav, vorba lui Tudor). O frustrare sexuala si un misoginism incredibil, atat in randul baietilor cat si al fetelor. Prostie.

Si sunt atatea teme, widget-uri, modalitati de prezentare, arhivare incat iti dai seama ca cel mai putin important e ce scrii. Nu nene, important e modul in care prezinti. "Pai cum vii tu ma saracule, fara poze pe blog si fara widget si vrei sa te citeasca lumea. Hai c-am vazut-o si pe asta. Ha, ha".

E tarziu, adevarul e ca e tarziu. Maine imi dau demisia, asa ca ma culc fericit cu zambetul pe buze.
Un zambet tamp, de blogger care atinge orgasmul literar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu