miercuri, 15 octombrie 2008

Sfanta mare parascovenie

Urmarind la tv cozile kilometrice de nebuni ce stau sa puna mana pe un cadavru, adica pe sfanta parascheva, am facut nitel research sa vad ce-i cu sfanta asta si de ce e asa sfanta. Si iata ce am aflat: individa are propriul site .com (deci banii enoriasilor si-ai lui becali sunt cheltuiti cum trebuie). SI pe acest site dedicat sfintei se afla povestea acesteia:

"Această cu adevărat mare şi vestită între femei, Cuvioasa şi pururea pomenita Parascheva s-a născut într-un sat al Traciei, numit şi din vechime şi acum Epivata. Părinţii fericitei erau de neam bun şi măriţi, înavuţiţi cu multe averi; mai mult însă îi mărea şi îi îmbogăţea dreapta credinţă în Dumnezeu şi vrednicia de a se numi creştini. Aceştia dar, aducînd la lumină pe Cuvioasa, întîi au renăscut-o prin scăldătoarea cea dumnezeiască a Botezului, apoi, înaintînd pe cale, o învăţară toată îmbunătăţirea şi aşezarea cea după Dumnezeu."

Din acest paragraf invatam ca parascheva asta era neam de boieri si ca si atunci, ca si acum, se indoctrinau copiii inca de mici sa se inchine la zei (sper ca va dati seama ce efect are sa-i spui unui copil de 7, 8 ani: crezi bai in dumnezeu altfel vei arde in iad).

"După ce a trecut la al zecelea an, ades ea mergea cu mama sa la biserica şi a auzit aceste dumnezeieşti binevestiri: "Cel ce voieşte să vină după mine, să se lepede de sine şi să ridice crucea sa şi să urmeze Mie". Îndată fiind cuprinsă de aceasta şi ieşind din biserică, a întîlnit un sărac; ascunzîndu-se de maica sa şi dezbrăcînd hainele strălucite şi luminate ce le purta, le-a dat lui şi ea a îmbrăcat pe ale aceluia, luîndu-le pe acestea cu oarecare meşteşugire înţeleaptă."

Trecand cu bocancii murdari peste binevestirile dumnezeiesti, observam ca, abia iesita din biserica, sfanta s-a si dezbracat in fata primului boschetar pe care l-a intalnit in cale. Si dupa ce au facut schimb de fluide si haine (cum naiba s-a imbracat aurolacul cu hainele aleia, era travestit oare?), a plecat spre casa unde a cam incasat-o, dupa cum vedem mai departe:

"După ce a venit acasă şi au văzut-o părinţii într-un astfel de chip, s-au îngrozit şi au bătut-o ca să nu mai facă aşa."

V-o imaginati pe sfanta luand o bataie sora cu moartea de la parintii cuviosi si cu frica de dumnezeu?

"Ea însă nu numai de două ori, ci de trei ori şi de multe ori se zice că, dezbrăcînd hainele sale, le-a dat săracilor, întru nimic socotind pentru aceasta ocările, îngrozirile şi nesuferitele bătăi ale părinţilor."

Deci nu i-a ajuns prima oara, ci de mai multe ori si cu mai multi indivizi dubiosi a facut ea schimb de haine, dezbracandu-se pe oriunde apuca. Pai nu-i mai comod obiceiul panaramelor noastre de-acuma, de-a se imbraca numai pe un sfert de corp (adica un lant la gat, 10 inele pe degete, tatuaj deasupra anusului si ochelari de soare)? Imi inchipui ca ii costau ceva hainele alea pe parintii ei de reusea sa-i plateasca pe boschetari cu ele. Suspectez, de asemenea, ca era foarte urata, motiv pentru care aia nu vroiau sa 'profite' de ea decat daca le dadea ceva.

Povestea este foarte lunga pe site, asa ca o voi rezuma in cateva fraze, acum ca stim cu cine avem de-a face. Mai departe aflam ca panarama fuge de acasa pana la Constantinopol. Parintii o cauta inebuniti, crezand ca a cazut victima traficului de persoane si sclaviei sexuale. Little did they know ca asta se culca cu toti si pe gratis, ba ii mai si platea daca nu pareau interesati de fata ei pre-scheletica. Ba la un moment dat, in mare lipsa, cica "trebuinta asternutului o indeplinea cu o rogojina". Mare-i gradina lui Dumnezeu. In fine, s-a plimbat asta ce s-a plimbat, ca nici prin cap nu se gandea sa faca si ea ceva util societatii, a mers pe urmele pasilor blanzi ai lui iisus si, evident, a murit.
Dar credeti ca s-a potolit dupa moarte? Nicidecum! Au ingropat pe cineva langa ea, chestie care a facut-o sa se zvarcoleasca in mormant de oftica. Asadar, au inceput sa-l bantuiasca pe un alt individ. Si da-i si sperie-l, ba cand facea dus, ba cand facea sex., pana cand ala, nemaisuportand sa-i apara urata aia in fata cand se masturba linistit in wc-ul din curte, s-a dus cu o lopata si l-a dezgropat pe omul de-a indraznit la un loc de veci langa parascheva. Intr-o dumnezeiasca ironie, poporul a preluat povestea si a denaturat-o, astfel incat s-a ajuns sa se creada ca sfanta parascheva te scoate din groapa daca stai langa ea. Eronat desigur. Te scoate ea de scos, da' numai daca esti mort. Si tot mort ramai, oricum, nu cred ca vrei sa invii cu fata descarnata, un vierme iesindu-ti prin orbita stanga si creierul nitel nefunctional.

Printre minunile facute de sfanta:
- recordul pentru femeia pe care au "pus mana" cei mai multi barbati si cele mai multe femei.
- a interzis fumatul in tren
- recordul pentru cel mai rapid schelet din lume (plimbata cu masini, trenuri, avioane, la viteze net superioare oricarui dric)
- am luat examenul de retele (editia 2008) / de protectia mediului (editia 2009)

In concluzie dragi credinciosi minunile facute de sfanta sunt simple intamplari. Sunt o gramada de oameni care se vindeca de boli incurabile fara sa aiba nici o legatura cu vreo zeitate, pentru ca asa vrea mama natura si sunt chestii pe care nu le intelegem pentru ca suntem poate un pic cam prosti nu pentru ca ar interveni vreo mana divina. Si va demonstrati in continuare primitivismul ducandu-va sa va inchinati la schelete, icoane si alte porcarii din astea. Lucrurile care merita atentie sunt in interiorul vostru. Aparent, pentru voi Dumnezeu este o notiune pe care incercati sa o exteriorizati, legand-o de obiecte.

Pana una alta mi-am pus ca wallpaper o poza cu moastele, poate mi se transforma si mie laptopul intr-un apple macbook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu